Egy új eljárásnak köszönhetően az ipar által kibocsátott üvegházhatású gázból készítettek csomagolást.
Olyan műanyag kozmetikai csomagolást talált ki a L’Oréal egy gázerjesztő és szén-újrafeldolgozó vállalattal, a LanzaTech-kel és egy energetikai céggel, a Totallal, amely az ipar által kibocsátott szén-dioxid megkötésével és újrahasznosításával készítenek.
Először a LanzaTech egy biológiai eljárással megköti az ipari szén-dioxidot és átalakítja etanollá, majd a Total ezt alakítja polimerizált polietilénné. A L’Oréal pedig ezt a polietilént használja fel a csomagolások előállításához. Állításuk szerint az új anyag minőségben és tulajdonságaiban is hasonló a hagyományos polietilénhez.
Terveik szerint 2024-re ilyen műanyagba csomagolják majd a samponokat és a balzsamokat.
Ők egyébként más utat követnek, mint a Procter&Gamble, amely egy hete jelentette be, hogy újratölthető alumíniucsomagolásba tölti majd a hajápoló termékeit.
Világszerte számos cég dolgozik azon, hogy csökkentse a műanyaghulladékot, és azon is, hogy a kibocsátott szén-dioxid felhasználásával hozzon létre valamit. Korábban már vodkát és gyémántot is csináltak szén-dioxidból, azonban számos technológia eddig nem tette lehetővé, hogy ipari mértékben és elérhető árú termékeket hozzon létre.
Simon Anita: A hulladék értékes tud lenni, érdemes ezt kihasználni
Új mentalitásra van szükség a hazai hulladékgazdálkodási piacon, amelyet alaposan megrostál majd az elkövetkező egy-két év, véli az Alteo szakértője. Vélemény.
Tudjuk majd a L’Oréal termékeiről, hogy mennyire környezetszennyezőek
Magyar származású vállalkozó segít a gigacég Procter&Gamble-nek, hogy kevesebb műanyag szemetet termeljen
„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?
Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?