Tudjuk majd a L’Oréal termékeiről, hogy mennyire környezetszennyezőek
Zhvg hvg.hu 2020. június. 29. 12:01

Tudjuk majd a L’Oréal termékeiről, hogy mennyire környezetszennyezőek

A kozmetikai óriáscég is feltünteti majd minden terméke esetén a weboldalon, hogy azok milyen környezeti és társadalmi hatásokkal járnak.

Zhvg

A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.

Ezentúl a L'Oréal kozmetikai vállalat egy A-tól E-ig terjedő skálán értékeli termékeinek környezeti és társadalmi hatásait és ezt fel is tünteti majd a termékek honlapján – derül ki a cég közleményéből. Az „A” jelű termék a környezeti hatás szempontjából az osztály „legjobbját” jelenti.

A módszert független tudományos szakértők hagyták jóvá, és az adatokat a Bureau Veritas Certification, egy független auditor cég hitelesítette.

A címkék és a pontszámok a termékek weboldalán lesznek majd elérhetők. A kozmetikai vállalat 36 márkájából a Garnier lesz az első, amelyiknél már 2020-tól alkalmazzák az osztályozást és jelölést. A következő években ezt az osztályozási rendszert fokozatosan terjesztik ki más országokra, továbbá más termékkategóriákra és márkákra is.

A L’Oréal azt is bejelentette, hogy

  • 2025-re a vállalat összes telephelye karbonsemleges lesz az energiahatékonyság javításával és 100 százalékban megújuló energia használatával
  • 2030-ra a termékek csomagolásánál felhasznált műanyag 100 százaléka újrahasznosított vagy biológiai alapú forrásokból fog származni
  • 2030-ra a L’Oréal a késztermékekre vetített üvegházhatást okozó gázok kibocsátását 50 százalékkal fogja csökkenteni 2016-hoz képest
  • 2020 májusában indított programjuk keretében 150 millió eurót adományoznak sürgős társadalmi és környezeti problémák kezelésére.

A L'Oréal bejelentését nem sokkal előzte meg az Unileveré is, akik szintén vállalták, hogy ezentúl minden termékükön fel fogják tüntetni egy karboncímkével, hogy mekkora is azoknak az ökológiai lábnyoma.

Zhvg
A sorozat további cikkei
Hirdetés
A szembenézéshez, kérjük, lapozzon a következő oldalra – a hvg.hu nyári könyvajánlója
Élet+Stílus Balla István - Csatlós Hanna - Czeglédi Fanni - Vándor Éva 2020. július. 10. 19:30

A szembenézéshez, kérjük, lapozzon a következő oldalra – a hvg.hu nyári könyvajánlója

Napló a hátunk mögött hagyott karantén időszakról, betekintés, hogyan csinálják a világ legboldogabb országában, megrázó gyászfeldolgozás-irodalom, vérfagyasztó krimi, alternatív Trianon-kötet, egy barátság bonyolult pillanatai, egy nem hivatalos, de annál érdekesebb irodalmi szöveggyűjtemény, lassításra felszólító versek. Többek között az a jó a nyárban, hogy van időnk végre könyveket olvasni. A legfrissebb kötetek közül válogattunk, amiket jó szívvel ajánlunk a szabadság idejére.