Világ hvg.hu 2021. január. 13. 21:24

Trump: Ne legyen erőszak, se törvényszegés, se vandalizmus

Az Egyesült Államok leköszönő elnöke arra kér minden amerikait, hogy békésen várja Joe Biden beiktatását.

A Fox Newsnak eljuttatott közleményében arra kérte az amerikai népet Donald Trump, hogy békésen várja, amikor Joe Biden megválasztott elnök átveszi tőle a hatalmat.

“Ne legyen erőszak, se törvényszegés, se vandalizmus” – hangsúlyozta levelében a republikánus vezető. Trump a washingtoni Capitoliumnál történt események miatt adta ki közleményét, ahol néhány napja véres összecsapások zajlottak, öten pedig elhunytak. A Capitoliumot azóta is a Nemzeti Gárda felfegyverzett tagjai védik.

Trump azért kommunikál közleményben, mert a folyamatos szabályszegések miatt nem használhatja a legfontosabb közösségi oldalakat. Az elnök a nagy technológiai cégeknek is üzent, arra kérve őket, segítsenek a békés kormányváltásban.

Az amerikai képviselőházban időközben megkezdődött a Trump felmentését célzó eljárás vitája.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról
Nagyítás hvg.hu 2021. január. 24. 20:00

Karantén, maszkellenesség és halottak milliói: így pusztított száz éve a spanyolnátha

Becslések szerint a 20. század elején 20–50 millió ember halálát okozta az emberiség írott történelmének második legsúlyosabb járványa, a spanyolnátha. A vírustörzs ugyan különbözik, a mindennapokban mégis nagy volt a hasonlóság a 100 évvel ezelőtti és a mostani mindennapok között. Helytelenül hordott maszkok, karantén és járványkórházak – Nagyítás fotógaléria.