Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Joe_Biden

hvg360 Nagy Gábor

Biden skandináv jóléti államot építene Amerikában

A reagani gazdaságpolitika felülírásával az 1960-as évek óta nem látott infrastrukturális és jóléti programot hirdetett meg Joe Biden amerikai elnök. A röpködő ezermilliárd dolláros kiadások és agresszív adóemelések dzsungelében azonban még rendet vághat a kongresszus.

Világ MTI

Biden júniusban találkozna Putyinnal

Az oroszok egyelőre másképp gondolják, nem tekintik az amerikai elnök londoni és brüsszeli látogatásának idejét a lehetséges orosz-amerikai csúcs elképzelhető időpontjának.

Világ MTI

Biden: Amerika fogja megnyerni a jövőt

A koronavírus-járvány elleni sikerekről, a gazdaság helyrehozását célzó foglalkoztatási tervről, a gazdagok adóemeléséről, a bevándorlásról is beszélt Joe Biden amerikai elnök első országértékelő beszédében. A több mint egy órás beszédben szót ejtett George Floydról, üzent Vlagyimir Putyin orosz elnöknek és az autokratáknak is.

hvg360 Németh András

A Nyugat Oroszország elleni fellépésének Magyarország a kerékkötője

Komoly következményekkel jár, ha meghal a legismertebb ellenzéki, Alekszej Navalnij, illetve ha Moszkva támadást intéz Ukrajna ellen – üzente az EU és az USA Oroszországnak. Hasonló szavak már korábban is elhangoztak, ám az EU egyelőre adós a valóban ütős szankciókkal. Részben azért, mert néhány tagállam, köztük Magyarország, még mindig barátként tekint Putyin Oroszországára.