Világ hvg.hu 2020. november. 09. 07:47

Trump továbbra sem fogadja el, hogy vesztett

Folytatja a küzdelmet a távozó amerikai elnök, legalábbis a szavak szintjén.

Biden nyert, Trump még küzd - amerikai elnökválasztás 2020

November 3-án elnökválasztást tartottak az Amerikai Egyesült Államokban. A republikánus Donald Trump és demokrata kihívója, Joe Biden közti verseny több államban nagyon szoros volt, így végül csak november 7-én derült ki: Joe Biden lesz az USA 46. elnöke. Kövesse az elhúzódó elnökválasztás fejleményeit és lehetséges következményeit a hvg.hu-n.

Miközben egyre több republikánus politikus beszél arról, hogy vége van a választásnak, és George W. Bush volt elnök is gratulált Joe Bidennek, Donald Trump még mindig állítja, hogy ő nyert. Először csak arról írt, hogy nem a média hirdeti ki, ki lesz az elnök, majd a nem épp hitelességéről híres jobboldali portálról, a Breibartról osztott meg hírt arról, hogy Georgiában probléma van a szavazatokkal.

Az ezt követő órákban tíz különböző videót osztott meg arról, hogy a Fox Newson hogyan elemzik a választást – egyébként még a jobboldali tévé is elismerte, hogy Biden a győztes. Ezek közül hármat látott el a Twitter azzal a megjegyzéssel, hogy vitatott hitelességű, választási csalásról szóló állítás van benne.

Biden nyert, Trump még küzd - amerikai elnökválasztás 2020
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Élet+Stílus Vándor Éva 2021. március. 08. 09:35

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Harry herceg és Meghan Markle Oprah Winfrey-nek adott interjúja több címlapra kívánkozó állítással is szolgált, és a maga jól megkomponált nyersességében engedett betekintést egy diszfunkcionális család életébe. A Buckingham-palotában nem lesznek boldogok.