Világ hvg.hu 2020. szeptember. 16. 20:38

Lukasenka fegyvereket kért Putyintól

Továbbá belengette, hogy ha meglátogatja őt az orosz elnök, megerősíthetik a szövetségi államot.

Fehéroroszország és Oroszország közötti kétoldalú katonai együttműködés kérdéseinek megvitatása miatt tárgyalt Minszkben az orosz védelmi miniszter, Szergej Sojgu. Az ország jelenleg épp a saját népével harcban álló diktátora, Aljakszandr Lukasenka nem is nagyon titkolta, mik a céljai: arra kérte Vlagyimir Putyint, hogy szállíttasson új fegyvereket Fehéroroszországnak - írja a Reuters.

Azt mondtam neki, hogy ha ellátogat hozzánk, megvizsgáljuk majd, hogyan és hol kell reálisan megerősítenünk a Szövetségi Államot. Nincs félnivalónk, készen állunk"

- mondta a belarusz elnök.

A két ország részvételével Breszt térségében jelenleg hadgyakorlat folyik Szláv Testvériség 2020 néven.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta, Lukasenka a Putyinnal Szocsiban folytatott hétfői tárgyalások során nem vetette fel a Fehéroroszországba történő orosz fegyverszállítás ügyét, de azt elismerte, a két vezető között szó esett a hadiipari együttműködésről.

Lukasenka nyilatkozatában mítosznak nevezte, hogy országában önszerveződők lennének a tüntetések, Amerikát pedig agresszorként írta le, Lengyelországot, Litvániát, Csehországot és Ukrajnát pedig az USA csatlósaiként írta le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés