Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Vlagyimir_Putyin

Világ Németh András

Putyin Oroszországa: mérgező bogyók és megalázó bosszúk

Napról napra romlik a Nyugat és Oroszország viszonya: az EU és az USA újabb szankciókat léptet életbe Moszkva ellen, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pedig felvetette annak a lehetőségét is, hogy országa megszakítja az unióhoz fűződő kapcsolatait. Úgy tűnik, egyre közelebb kerül a világ egy többször ismételgetett fenyegetés beváltásához.

Világ MTI

Putyin elmagyarázta, miért tüntetnek Oroszországban Navalnij mellett

Az Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus mellett tartott tüntetések Oroszország ellenfeleinek próbálkozásai, hogy kihasználják az elégedetlenséget az orosz lakosság körében - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a sajtóorgánumok főszerkesztőivel tartott beszélgetésén, amelyből szombat este részleteket tett közzé a Rosszija 24 orosz hírtelevízió.

hvg360 HVG

Lehet-e Navalnijból az orosz Nelson Mandela?

Taktikát változtatott Vlagyimir Putyin: a legismertebb ellenzéki, Alekszej Navalnij rács mögé küldésével minden eddiginél jobban megosztja a társadalmat, most már ugyanis van olyan ellenpólus, ahová gyülekezhetnek a rezsimmel elégedetlenek. A novicsokos mérgezésből való felépülése után Berlinből hazatért ellenzéki bebörtönzése tovább mélyíti a Moszkva és a Nyugat közötti szakadékot is.

Világ Németh András

Megfélemlítés, bosszú és lejáratás követi a Navalnij-ítéletet

Elszabadultak az indulatok Oroszországban, miután egy moszkvai bíróság múlt kedden letöltendőre változtatta a legismertebb orosz ellenzékire, Alekszej Navalnijra 2014-ben kirótt feltételes szabadságvesztést. Nemcsak a rendőrök vadultak be, hanem a közösségi oldalakon posztolók is. Nem tudni, megnyugvást hoz-e, hogy Navalnij munkatársa, a Németországban élő Leonyid Volkov bejelentette, a következő hetekben nem lesznek tüntetések, legközelebb tavasszal rendeznek demonstrációt. Közben a hatalom mindent megtesz Navalnij lejáratása érdekében.

hvg360 Németh András

100 év története inti arra az EU-tag finneket, hogy vigyázzanak a NATO-tagsággal

1921-ben vette fel a diplomáciai kapcsolatokat a Szovjetunió, valamint a cári Orosz Birodalomból néhány évvel korábban kivált Finnország. Azóta háborúztak, voltak feszült és békés korszakaik, és kísért még a „finlandizáció” is, azaz annak példája, miként maradhat független egy kis állam egy többé-kevésbé ellenséges világhatalom – a szovjet összeomlás óta Oroszország – szomszédságában.