Világ hvg.hu 2020. május. 19. 10:31

Teljesen lezártak egy 700 ezres kínai várost a koronavírus miatt

A hatóságoknak nem sikerült kideríteniük, hogyan kezdett terjedni a városban a koronavírus-fertőzés.

Koronavírus - a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Lezárták a hatóságok egy az orosz és az észak-koreai határtól néhány száz kilométerre fekvő 700 ezres kínai várost, Sulant – írja a The Guardian. Az intézkedésre azután került sor, hogy múlt héten magas kockázatúvá nyilvánították a települést: olyan fertőzésláncot figyeltek meg, aminek az első betegéről nem tudni, hogyan kapta el a koronavírust.

A várost most a körülötte lévő falvakkal együtt elszigetelték. Háztartásonként csak egyetlen ember léphet az utcára, ráadásul ő is csak a legszükségesebb holmikért, kétnaponta két órára hagyhatja el az otthonát. A lezárt területre belépni sem szabad.

A város Csilin tartományban található, ott az elmúlt két hétben hivatalosan 34 megbetegedést regisztráltak.

Koronavírus - a második hullám
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Kult Csatlós Hanna 2020. október. 31. 20:00

Feminista volt vagy nőgyűlölő? 100 éves lenne Helmut Newton

A legnagyobb színésznőket vette rá, hogy levetkőzzenek neki, és az ő meztelen modelljeit közölte először divatmagazin. Helmut Newton a náci Németországból menekült el, majd a 20. század második felének legkeresettebb fotográfusává vált. Provokatív, a női testet tárgyként kezelő stílusa miatt már életében nőgyűlölettel vádolták, miközben ő azzal védekezett, hogy csupán az emancipáció előtt tiszteleg. Mit üzennek ma, a MeToo idején a képei?