2018. február. 07. 18:52 MTI Utolsó frissítés: 2018. február. 07. 19:13 Világ

Rengeteg drága bort loptak el egy Michelin-csillagos étterem borospincéjéből

Százötven-kétszáz palackot vittek el, köztük igazi borritkaságokat.

Betörtek az Annecy közében található Pere Bise (Bise apó) fogadóba, és elvitték a márkás borokat. A bűncselekményt két nappal azután követték el, hogy az étterem megkapta a két Michelin-csillagot.

"Százötven és kétszáz között mozog az ellopott palackok száma. Az egész családi kincsünk odavan, a Bise család generációkon át gyűjtötte és érlelte a borokat" – erősítette meg a helyi sajtó hírét Jean Sulpice séf, aki a Gault&Millau 2018-as éttermi kalauzában a "legjobb szakács" címet kapta.

A legjobb borok között a Chateau d'Yque, Pétrus, Margaux, Mouton Rothschild, Cheval Blanc márkából 1952-es, 1954-es és 1956-os évjáratúak is voltak, valamint burgundiai borritkaságok – mondta el a séf, aki szerint a vendégek pont ezekért a különlegességekért látogatták a fogadót.

A kár felbecsülhetetlen – mondta Jean Sulpice, aki tavaly vette át feleségével a százéves létesítményt.

A betörők a megfigyelőkamerák, a páncélajtó és a kapunyitó kód ellenére hatoltak be a pincébe hajnali négy órakor.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?