2013. március. 19. 05:32 MTI Utolsó frissítés: 2013. március. 19. 05:13 Világ

Mészárlásra készülő férfi lett öngyilkos egy floridai kollégiumban

Tömeggyilkosságra készült az a férfi, akit holtan találtak a Közép-floridai Egyetem (UCF) orlandói kollégiumában, lőfegyverek, lőszerek és házi készítésű pokolgépek között - közölte a rendőrség.

A halottat James Oliver Seevakumaranként azonosították. A 30 éves férfi, aki 2010 és 2012 között az egyetem hallgatója volt, öngyilkos lett. Az idei tavaszi szemeszterre már nem iratkozott be, és az egyetem vezetése a kollégiumból is el akarta távolítani.

A rendőrség adós maradt Seevakumaran indítékával, csak annyit közölt, hogy a szobájában talált jegyzetekből kiederült: alaposan kitervelt támadásra készült. A férfi februárban szerezte be fegyvereit - egy félautomata karabélyt és egy pisztolyt -, valamint mintegy 200 lőszert és robbanóanyagokat, amelyekből négy pokolgépet épített. Utóbbiakat a holttest mellett találták meg, egy hátizsákban.

Az esettel kapcsolatban egyelőre csak egy feltételezést osztottak meg: Seevakumaran tervét valószínűleg az hiúsította meg, hogy a hatóságok előbb érkeztek ki a kollégiumhoz, mint számított rá, miután ő beindította a hétszintes épület tűzriasztó rendszerét, hogy a lakókat egy helyre terelje.

A vészjelző beindítása után visszatért szobájába a fegyverekért. Itt összetalálkozott a lakótársával, majd fegyvert fogott rá, de nem bántotta. Ez a diák hívta fel a segélykérő 911-es számot. Mire a rendőrök a helyszínre érkeztek, Seevakumaran már főbe lőtte magát.

A kollégiumból és az ahhoz kapcsolódó parkolóházból mintegy ötszáz diákot menekítettek ki. Az egyetemen hétfőn elővigyázatosságból szüneteltették az oktatást. Seevakumarannak soha nem volt fegyelmi ügye az egyetemen, és a bűnügyi nyilvántartás is csak egyetlen bejegyzést tartalmaz vele kapcsolatban: egy 2006-os előállítást, közlekedési vétség miatt.

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.