Tech HVG 2024. június. 10. 10:03

Mindenkihez megérkezik a Messenger újítása

A csoportos beszélgetések új formája érkezik a Facebook Messengerbe, a WhatsApp után ez a platform is megkapja a Közösségek nevű funkciót.

Érdemi bejelentés nélkül, csendben vezette be a Közösségek (Communities) nevű új funkciót a Messengerben a Meta. A cég a TechCrunch számára erősítette meg az újdonság érkezését, mi csak mérsékelten újdonság, a WhatsAppba ugyanis már 2022-ben bekerült.

A Közösségek a szervezeteket, iskolákat és más privát csoportokat hivatott segíteni a szervezettebb kommunikációban, de függetlenül a hagyományos csoportoktól.

A funkcióval egy dedikált téren folyhat a kisebb közösségek kommunikációja – a kisebb alatt tényleg nem nagy szervezeteket kell érteni, mert egy közösség legfeljebb 5000 fős lehet a Meta szerint.

Fontos különbség a hagyományos csoportokkal szemben, hogy a közösségekben az adminisztrátoroké, vagy az általuk megjelölt személyeké a végső szó számos témában, így szorítva szervezett keretek közé a diskurzust.

Az utóbbi idők legnagyobb hatású új funkciója jön a Facebook Messengerbe

Újabb módon juttathatnak el tartalmakat követőikhez a Facebook-oldalak. A hírek, infók, szavazások és márkák különféle üzenetei közvetlenül a Messengerbe érkeznek majd. A most bejelentett csatornák az utóbbi idők legfontosabb újítását jelentik a platformon, mióta néhány hónapja lejjebb tekerte a Meta a Facebookra kitett tartalmak eléréseit.

A közösségek nyilvánosak, bárki rákereshet egyre, és láthatja annak tartalmát, akkor is, ha nem tagja annak.

Az újdonsággal meghatározott célokra, feladatokra lehet közösségeket létrehozni. Rövidesen mindenkinél megjelenik a funkció a Messengerben, melynek minden részlete az alábbi oldalon ismerhető meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.