Tarnay Kristóf Ábel
Szerzőnk Tarnay Kristóf Ábel

Erre 35 milliót költ a kerületi önkormányzat.

Egy új, mozgatható traffipaxot szerez be a terézvárosi önkormányzat, amely mellé négy, úgynevezett trafiboxot is telepítenek a kerület négy pontján, melyekben felváltva tudják majd a sebességmérőt használni a rendőrök. A helyekről közleményük alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a kerületi rendőrkapitányság és a fővárosi rendészet iránymutatásai alapján döntöttek.

Ez alapján a négy helyszín a következő lesz:

  • az Andrássy út - Izabella utcai csomópont,

  • az Andrássy út - Munkácsy utcai csomópont,

  • a Podmaniczky utca - Izabella utcai csomópont és

  • a Podmaniczky utca - Rippl Rónai utcai csomópont.

Ezek kihelyezése tájékoztatásuk szerint a jövő év első negyedévében várható. Mivel a közlekedők nem tudják, a négyből melyik három box üres, ezáltal elvileg mindegyiknek lehet elrettentő hatása a gyorshajtókkal szemben. Közleményükben azt írják, ez a fajta box 180 fokban elfordítható, így két irányból is alkalmas sebességmérésre, vagyis a helyi rendőrökön múlik, hogy mikor, milyen irányból ellenőrzik a közlekedőket

“Más települések tapasztalatai azt mutatják, hogy ahol ilyen box és mérő van, ott nincs gyorshajtás és csökken a balesetek száma. Pontosan ezt várjuk mi is, látványos javulást a közlekedési morálban és a baleseti statisztikákban. Az a 35 millió forint, amit a megvalósításra önkormányzatunk biztosít, nem csak az itt élők, hanem valamennyi budapesti biztonságát szolgálja, az autósokét is" – vélekedett a beszerzésről Soproni Tamás kerületi polgármester.

(Nyitóképünk illusztráció)

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.