Tech hvg.hu 2023. április. 01. 12:03

A legújabb két lábon járó robotnak már feje is van, és elvégzi a veszélyes munkákat – videó

Kimondottan a balesetveszélyes, monoton logisztikai munkakörökre szánja a Digit nevű robot új változatát az Agility Robotics.

Az Agility Robotics még 2020-ban mutatta be a Digit névre keresztelt eszközét, ami egy két lábon járó, csomagszállításra kitalált robot volt – csak éppen nem volt feje.

Az azóta eltelt három évben a robotot még tovább fejlesztette a cég, és most az Agility Robotics bemutatta a Digit frissített változatát.

Az új robot a cég szerint képes lehet balesetveszélyes és ismétlődő feladatok elvégzésére, és már feje is van, rajta animált LED-ekkel a szemek helyén. A gyártó kiemelte, hogy az új Digit több területen is jobb az elődjénél: több dolgot tud vinni, magasabbra tud nyúlni, és gyorsabban is tölthető. Emellett az emberekkel történő együttműködést is továbbfejlesztették.

A továbbfejlesztett robot magassága 175 centiméter, és körülbelül 63 kilogramm, és például balesetveszélyes raktári feladatok elvégzésére ajánlják – a gyártó célja egy olyan humanoid robot elkészítése, ami képes a jellemzően emberekre kiszabott feladatokat teljesíteni, de különféle munkafolyamatokhoz is tud alkalmazkodni – részletezi az Interesting Engineering.

Az Agility Robotics azt is kiemelte, hogy az első változat három évvel ezelőtti bemutatása óta óriási volt az érdeklődés a Digit iránt, több nagy logisztikai cég részéről is. Velük is együttműködtek abban, hogy hogyan lehetne javítani a roboton.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.