Tech hvg.hu 2021. május. 13. 14:03

25 PlayStation 5-ös játék van készülőben

A Sony legújabb konzolja egyelőre nem bővelkedik az exkluzív címekben, de dolgoznak rajta, hogy ez megváltozzon.

Egy új konzolgeneráció esetében igen fontos kérdés, hogy az eszköz milyen játékokkal rendelkezik. Végeredményben ugyanis ez az, ami igazán növelheti az eladásokat, de persze az is számít, hogy a készülék milyen technikai újdonságokra képes.

A PlayStation 5-re is készültek és készülnek természetesen exkluzív munkák, de mint most kiderült, nem pár darab alkotásról beszélhetünk:

25 játék van fejlesztés alatt, melyek között olyanok is akadnak, amik teljesen új programok, és amikből így még egyetlen képkockát sem láttak a felhasználók.

Minderről Herman Hulst, a PlayStation Studios vezetője beszélt a Wired nevű magazinnak, azt is megemlítve, hogy a PS4-es korszak egyik legnépszerűbbje, a Horizon: Zero Dawn folytatása tartja az ütemtervet, a játék pedig várhatóan meg fog jelenni idén. A Horizon Forbidden West létezéséről tavaly nyár óta tudni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Itthon Serdült Viktória 2021. június. 18. 11:00

Ha nem marad, akivel a szexről lehetne beszélni az iskolában, akkor marad a net

Úgy akarja kitiltani a szexuális neveléssel foglalkozó civil szervezetek egy részét az iskolákból a kormány, hogy a tanárképzés alatt egyáltalán nem készítik fel a leendő pedagógusokat, hogyan beszélgessenek diákjaikkal a témáról. Szerencsés esetben a védőnő segít, a legtöbb gyerek viszont még mindig a pornóból tájékozódik. Szakemberek attól tartanak, hogy a listázás miatt a gyerekek nem kapnak elég információt, pedig igenis igénylik, hogy a nemi identitásról, vagy akár a homoszexualitásról is beszéljenek.