Tech hvg.hu 2021. május. 04. 11:33

Videó: Megunta a MacBook rossz billentyűzetét a videós, sajátot épített lapoptjába

A Squashy Boy nevű YouTube-csatorna videósa egy klasszikus klaviatúrára cserélte a MacBookban lévő gyári billentyűzetet. Persze ehhez fabrikálnia is kellett egy kicsit.

Régóta ötletel már az Apple azon, hogy miként lehetne még jobbá tenni a MacBook billentyűzeteit. A cég korábban megpróbálkozott már azzal, hogy a hagyományos, ollós mechanizmust pillangómechanizmusra cserélje, de ennek a vége egy, a felhasználók által indított csoportos per lett.

Azóta láthattunk már tervet arra, hogy a billentyűzet üvegből legyen, sőt, már egy mágneses egység tervével is előállt a cupertinói cég. Pedig a tökéletes megoldás végig ott volt a vállalat orra előtt, csak épp nem jutott eszébe meglépni. Nem úgy a Squashy Boy nevű YouTube-csatornát üzemeltető videósnak.

A videós úgy döntött, egyedül áll neki jobbá tenni a MacBook billentyűzetét, méghozzá nem is akárhogy: egy hagyományos billentyűzet segítségével. Mindez pontosan azt jelenti, amire mindenki gondol: szétszedte a laptopot, majd a benne lévő egységet kicserélte egy klasszikus klaviatúrára.

Hogy a művelet sikerüljön, ki kellett vágnia a MacBook vázából a billentyűzetnek kialakított keretet, a gombok ugyanis nem fértek volna elő tőle.

Az általa csak MechBooknak nevezett készülék klaviatúrája a tesztek szerint tökéletesen működik, sőt, még dizájnos is, ugyanis RGB világítást kapott. Más kérdés, hogy a laptopot nem lehet lecsukni miatta – pontosabban le lehet, de abban egész biztosan nem lesz köszönet.

Viszont a megoldást elnézve nem biztos, hogy rosszabb az övé, mint a pillangómechanikás változat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Tech Bedő Iván 2021. május. 13. 13:12

Ha már a rendőrséget is zsarolják, akkor tényleg baj van

A hackerek az ellopott adatokat már nemcsak titkosítják, hanem azzal zsarolnak, hogy ki is szivárogtatják az érzékeny információkat. A kiberbűnözők eszköztára bővül, már nem félnek közművek - mint most egy olajvezeték - ellen bevetni őket, vagy akár a hatóságokat is támadják. A háttérben felsejlenek a kevésbé demokratikus berendezkedésű államok.