Tech hvg.hu 2020. október. 16. 19:03

Csalók élnek vissza az Aldi nevével a Facebookon, ne dőljön be nekik

Ismeretlenek hirdettek nyereményjátékot a magyarországi Aldi nevében azoknak, akik kitöltenek egy kérdőívet.

Sajnos nem ritka, hogy az internetes csalók a Facebookon igyekeznek átverni a gyanútlan, vagy esetleg nem eléggé körültekintő felhasználókat. Gyakori például, hogy egy eleve gyanús mértékű akcióval próbálják meg csőbe húzni az embereket, nemrég pedig újfajta adathalász-támadásokra figyelmeztetett a kiberbiztonsággal foglalkozó MalwareHunterTeam. Ennél a csalók közösségi fiókok adatait igyekeznek megkaparintani.

Most egy újabb átverés kezdett el terjedni a közösségi oldalon, amivel ezúttal a magyarországi Aldi vásárlóit igyekeznek rászedni a kiberbűnözők.

A csalók a közösségi oldalon egy, a cég logójával ellátott és annak nevével visszaélő kérdőíves megkeresést hirdetnek. Az állítólagos szabály szerint ha olyan ember tölti ki azt, aki az adott hónapban született (ebben az esetben: októberben), egy 7000 forintos vásárlási utalványt nyerhet. A dolog a kis összeg és a logó/név használata miatt alapvetően hihető is lenne, a cég azonban mindenkit arra figyelmeztet: átverésről van szó.

Mint azt az Aldi Magyarország Facebook-oldalán írják,

az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. nem vesz részt, nem szervez, és nem hirdet kérdőíves megkeresést az adott hónapokban született személyek részére, melynek keretében 7.000 Ft-os ALDI ajándékkártyát lehet nyerni. A felhíváshoz vállalatunknak nincs köze és lehetséges, hogy csak a jelentkezők adatait szeretnék megszerezni, amelyhez társaságunk logóját jogosulatlanul és helytelenül használják.

Kedves Vásárlóink! Tájékoztatunk titeket, hogy az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. nem vesz részt, nem szervez, és nem...

Közzétette: ALDI Magyarország – 2020. október 15., csütörtök

A cég megjegyzi: az Aldi az általuk szervezett nyereményjátékokat mindig közzéteszi a vállalat weboldalán.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Kult Csatlós Hanna 2020. október. 31. 20:00

Feminista volt vagy nőgyűlölő? 100 éves lenne Helmut Newton

A legnagyobb színésznőket vette rá, hogy levetkőzzenek neki, és az ő meztelen modelljeit közölte először divatmagazin. Helmut Newton a náci Németországból menekült el, majd a 20. század második felének legkeresettebb fotográfusává vált. Provokatív, a női testet tárgyként kezelő stílusa miatt már életében nőgyűlölettel vádolták, miközben ő azzal védekezett, hogy csupán az emancipáció előtt tiszteleg. Mit üzennek ma, a MeToo idején a képei?