Tech hvg.hu 2020. július. 08. 10:33

Sötét módot kap a Google Dokumentumok, a Táblázatok és a Diák

Először az androidos készülékek használói örülhetnek a Google irodai újításának.

A Google úgy döntött, hogy irodai szolgáltatáscsomagjára, a Dokumentumokra, a Táblázatokra, valamint a Diákra is kiterjeszti a szemre és az akkumulátorra is bizonyítottan jó hatással lévő sötét módot (dark mode). A funkció használata rontani biztos nem fog az élményen, és ezt vetíti előre a Google által kiadott mintakép is:

A Google első körben csak az androidos felhasználóknak adja meg a lehetőséget a sötét mód használatára, szokás szerint nem azonnal mindenkinél, hanem fokozatosan válik elérhetővé az újdonság. Az Apple eszközeire pedig csak azután érkezhet meg a fejlesztés.

A funkciót manuálisan és automatikusan, a rendszer egészét sötétté változtató kapcsolóval aktiválhatják az androidosok.

A sötét mód az utóbbi hónapokban vált közkedvelt funkcióból egyre inkább elvárt fejlesztéssé a webes szolgáltatásoknál; ugyanakkor az egyértelmű piaci igények ellenére sok szoftverben a mai napig nem található meg. A Facebook például hónapok óta ígéri, hogy a fő alkalmazásában is bekapcsolja, de ez továbbra sem tette meg. (A weben már aktiválták, noha ezt sem látja mindenki.)

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Kult Csatlós Hanna 2020. október. 31. 20:00

Feminista volt vagy nőgyűlölő? 100 éves lenne Helmut Newton

A legnagyobb színésznőket vette rá, hogy levetkőzzenek neki, és az ő meztelen modelljeit közölte először divatmagazin. Helmut Newton a náci Németországból menekült el, majd a 20. század második felének legkeresettebb fotográfusává vált. Provokatív, a női testet tárgyként kezelő stílusa miatt már életében nőgyűlölettel vádolták, miközben ő azzal védekezett, hogy csupán az emancipáció előtt tiszteleg. Mit üzennek ma, a MeToo idején a képei?