Tech hvg.hu 2019. december. 12. 09:33

A vásárlóktól is ömlik a pénz a YouTube-hoz, áttörték az 1 milliárd dolláros álomhatárt

Minden eddiginél több pénzt költöttek el a YouTube felhasználói a platform mobilos alkalmazásában.

Azzal valószínűleg mindenki tisztában van, hogy a YouTube legnagyobb bevételi forrását a hirdetők jelentik. Van azonban egy másik módja is annak, hogy a platform pénzhez jusson. A felhasználók ugyanis a mobilos alkalmazáson belül akár vásárolhatnak is, és a jelek szerint ezt egyre gyakrabban teszik meg.

A Sensor Tower adatai szerint a felhasználók 2019-ben mintegy 563,5 millió dollárt költöttek el a YouTube-appban, ami egyrészt rekord az eddigi éveket nézve, másrészt összesítve már több mint 1 milliárd dollárt költöttek el így. A Sensor Tower megjegyzi, ebben nincsenek benne sem a YouTube Music, sem a YouTube TV előfizetései.

Sensor Tower

Ami érdekes még a jelentésben, az a növekedés üteme. Az Egyesült Államok területén 2018-ban még "csak" 223,4 millió dollár volt a bevétel, 2019-ben viszont már 381,8 millió dollárnak örülhet a cég. Amerikán kívül viszont még nagyobb volt a bővülés: a tavalyi 53,8 millió dollár után idén már 181,7 millió dollárt költöttek a felhasználók.

[Hozott egy új szabályt a YouTube, sokkal jobb hely lehet belőle]

Bár a YouTube nem árulja el, minek köszönhető ez a gyors növekedés, a Sensor Tower szerint a SuperChat funkció, valamint az, hogy a csatornatulajdonosok már saját termékeiket is árulhatják a platformon keresztül, jelentősen megdobhatta a bevételt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.