Tech hvg.hu 2019. május. 23. 11:33

Sorra távoznak a mérnökök a Google-től, de még nincs ok a pánikra

Az Apple-től és a Qualcommtól elcsábított, chipkészleteken dolgozó mérnökök távoznak a Google-től. Van, aki már megkongatná a vészharangot, azonban még nem ilyen rossz a helyzet.

Egyszerre három mérnök is búcsút mond a Google-nek, valamennyien chipsetek tervezésével foglalkoztak. Az ügy érdekessége, hogy a szóban forgó munkavállalók (John Bruno, Manu Gulati, Vinod Chamarty) nemrég óta dolgoztak itt, és az Apple-től, illetve a Qualcommtól érkeztek, hogy segítsenek a Google-nek a házon belüli fogyasztói szintű chipek fejlesztésében.

Érthető, ha egy ilyen hír azonnal találgatásokhoz vezet a Google sajátmárkás chipjeinek jövőjével kapcsolatban, s akár az is feltételezhető, hogy mindez nem lehet túl jó hatással a Google hardverdivíziójára, illetve azon törekvésére, hogy saját chipekkel tudja megkülönböztetni a Pixeleket a konkurens eszközöktől.

A realitásokat nézve azonban semmi ok még megkongatni a vészharangot, túl sok kárt nem okoznak/okozhatnak a mostani felmondások. A chiptervezéssel, -gyártással kapcsolatos projektek ugyanis általában évekig tartanak, és számos (nem egy vagy két) mérnököt foglalkoztatnak. Tűzhöz közeli források szerint az érintett projektek tovább folynak, azaz a három mérnök távozásának nem lesz jelentősebb hatása – írja az Android Headlines.

A Google ugyan megerősítette a szakemberek távozását, azonban nem kívánt kommentárt fűzni hozzá. Amúgy a technológiai iparágban nem ritkák az ilyesfajta mozgolódások, a munkavállalók gyakran váltanak az Apple, a Google, a Qualcomm, a Facebook és egyéb nagy cégek között.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?