Tech hvg.hu 2019. január. 24. 11:03

Ilyen erős lesz az a Samsung Galaxy S10, amelyik Európába érkezik

A Samsung hagyományosan kétféle lapkakészlettel adja ki a csúcstelefonjait. Nem lesz ez másképp most sem, és ezúttal az is kiderült, mit tud az a változat, amelyiket Európa kapja.

Kínába és az Egyesült Államokba a Qualcomm legújabb lapkakészletével, a Snapdragon 855-tel érkezik a Samsung Galaxy S10 telefon, Európa a nem kevésbé jó Exynos 9820-as változatot kapja. Ez utóbbi jelent meg a napokban a Geekbench oldalon, némi betekintést adva a telefon teljesítményébe.

A Samsung SM-G973N név alatt futó Galaxy S10-be 6 GB RAM került, és Android 9 Pie-t futtat. Az egymagos tesztben 4382 pontot, a többmagosban 9570 pontot ért el. Többet mondanak ezek a számok, ha összevetjük a tavalyi zászlóshajó, a Galaxy S9 pontjaival. Az Exynos 9810 lapkakészlettel hajtott, 4 GB RAM-mal szerelt Galaxy S9 az egymagos tesztben 3655 pontot, a többmagosban 8970 pontot ért el, azaz az idei változatnál jelentős javulásra számíthatunk a teljesítményben.

Geekbench

Korábban már megjelentek a Snapdragon 855-ös Galaxy S10+ eredményei: a többmagos tesztben valamivel jobban szerepelt az exynosos verziónál (10256 pont), az egymagosban viszont gyengébben (3413 pont). A mindennapi használat során várhatóan nem lesz érezhető különbség a két változat között.

A Galaxy S10-eket február 20-án mutatja be a Samsung egy dedikált eseményen. A standard Galaxy S10 mellett lesz egy Galaxy S10E modell és egy Galaxy S10+. Valamivel később érkezhetnek az 5G-s Galaxyk, a Beyond X és a Beyond Bolt. Könnyen lehet, hogy február 20-án a Samsung összehajtható telefonját is megcsodálhatjuk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?