Tech hvg.hu 2017. október. 10. 13:00

Akkor láthatja, mi van ezen a weboldalon, ha nincs internete

Van egy weboldal, amelyik csak akkor fedi fel a mondanivalóját, ha lemondunk a netkapcsolatról.

Ahhoz, hogy lássuk egy weboldal tartalmát, internetkapcsolatra van szükség, ezzel nincs mit vitatkozni. Van azonban egy olyan oldal (Offline only), amelyik valójában csak akkor tárul a felhasználók elé, ha azok eszköze offline állapotba kerül.

Szóval, aki kíváncsi, kapcsolja ki a wifijét, és üsse be a böngészőjébe az oldal ULR-jét. Míg korábban (online állapotban) csak azt láthattuk, hogy offline kell lennünk, most egy hosszabb, angol nyelvű szöveg kerül elénk. Ebben arról van szó, hogy valójában akkor leszünk produktívak, ha offline vagyunk (ez természetesen nem azokra vonatkozik, akiknek a munkájukhoz elengedhetetlen a net), és nem zavar az internet, nem hagy kalandozni mindenfelé. Hiszen ha csak egyetlen kérdésre is rákeresünk a Google-ban vagy a Wikipédián, máris sokfelé eljutunk, nem tudjuk abbahagyni a netezést. Az internet jóvoltából rengeteg tartalmat fogyasztunk, de csak ritkán összpontosítunk valóban arra, amit nézünk.

Az oldal mondanivalója tényleg elgondolkodtató (hány netes cikk elolvasása maradt félbe, mert egy link máshova vitt el), szóval időnként valóban érdemes kis időre megszabadulni az internettől, és az offline tartalmakra koncentrálni. Van belőlük is bőven.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Élet+Stílus Csatlós Hanna 2020. október. 01. 19:46

A vörösiszap-katasztrófa az egyik közösséget szétzilálta, a másikat megerősítette

Magyarországon első alkalommal került sor egy ipari-természeti katasztrófa hosszú távú hatásainak komplex kutatására. Pszichológus, kommunikációkutató, lelkipásztor és szociológusok bevonásával vizsgálták meg, hogy tíz évvel a vörösiszapömlés után milyen állapotban van a három érintett település, Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely lakossága. A kutatás a koronavírus-járvány hosszútávú kezelésére vonatkozóan is fontos következtetéseket tartogat.