Tech hvg.hu 2011. október. 26. 13:43

Startup-hétvége egyetemistáknak

Háromnapos egyetemi előadássorozatot és egy intenzív hétvégi műhelyt rendeznek a héten több száz diák számára a startup vállalkozásokról. A Corvinuson, a BME-n és a MOME-n olyan előadók beszélnek a tapasztalataikról, mint Kaprinay Zoltán, a Bónusz Brigád alapítója, vagy Gerő Viktor, a Vatera korábbi ügyvezetője.

„A legjobb amerikai egyetemeken úgy gondolkodnak, hogy az igazi siker nem az, ha az egyetem után találsz magadnak egy jó állást, hanem ha megteremted magadnak a munkahelyet, amiről álmodtál. Ez a személet még nem honosodott meg itthon, pedig a bizonytalan gazdasági helyzetben különösen szükség lenn rá” – mondta el Bakó Zsolt, a program szervezője.

Az előadássorozat célja az, hogy bemutassa a diákoknak, mit jelent belevágni egy nemzetközi piacra készülő startupba, ezért egyaránt beszélnek a technológia, a dizájn és az üzleti világából érkező sikeres vállalkozók és befektetők.

A hétvégén az érdeklődő egyetemistáknak lehetőségük van kipróbálni magukat egy úgynevezett Startup Hétvégén, ahol a programozás, a design, az üzletfejlesztés és a marketing iránt érdeklődő hallgatókból frissen formálódott csapatoknak 54 órájuk van arra, hogy egy alapötletből kiindulva megalkossák egy vállalkozás prototípusát.
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?