Tech hvg.hu 2010. november. 04. 12:52

November 20-án Budapest is megrendezi az első TEDxYouth konferenciát

2010. november 20-án a HVG Kiadó, együttműködésben a Magyar Telekommal, megrendezi az első magyar [email protected] konferenciát. A népszerű TED konferenciák és videók világszerte egyet jelentenek az újszerű, innovatív gondolkodásmóddal és a meghökkentő ötletekkel. November 20-án, az ENSZ Egyetemes Gyermeknapján, a világ a fiatalokra figyel. Most rajtuk a sor, hogy megmutassák, ők hogyan látják a világot.

A bolygó számos pontján aznap „egy időben”, összesen 55 helyszínen, Amszterdamtól Tokióig rendeznek majd TEDxYouth eseményeket, amelyeken a szó világszerte azoké fiataloké, akikre érdemes odafigyelni, akik innovatív újító ötleteikkel és újszerű nézőpontjukkal kitűnnek kortársaik közül, és mondanivalójuk van a világ számára.

A magyar esemény, a TEDxYouth, bemutatja a sokszínű magyar tehetséget, lesz az előadók között 18 éves többszörös világbajnok kajakozó, 15 éves gimnazista, aki az oktatási rendszer megreformálásáról beszél majd, nemzetközi mesemondó (lásd az alábbi videót) és földalatti üzemanyag-tartályokkal foglalkozó mérnökhallgató is. Közös bennük, hogy üzenetük szakterületüktől függetlenül felszabadító és inspiráló.

A szervezők 2010. november 8-ig várják még azon 15-30 év közötti fiatalok jelentkezését, akik úgy érzik, ötletük, innovációjuk, mondanivalójuk fontos a világnak, és örömmel meg is osztanák azt. Az eseménnyel kapcsolatos híreket a Facebook közösségi oldalon és a Twitteren is követhetik az érdeklődők.

Egy hivatásos mesemondó

Zalka Csenge Virág, a Tarkabarka Hölgy, nemzetközi mesemondó. Külföldi fellépésein magyar meséket mond három nyelven; cserébe hazahozza más országok, más kultúrák történeteit. Kellner- és Fulbright-ösztöndíjas; több nemzetközi mesemondó szervezetben ő képviseli Magyarországot. Könyveket ír, énekel, táncol, utazik. Éli a vándor mesemondók kalandos életét.

Csenge előadása mindazoknak szól, akik szeretik és élvezik a meséket – és azoknak is, akik úgy gondolják, már kinőttek belőlük. Egy valódi mesemondó történetei mindenkihez szólnak; rajtuk keresztül kapcsolódik össze több tucatnyi ország több ezer színes lelkű művésze. Ha peidg esetleg valaki nem tudná, mit is jelent az, hogy valaki "valódi", "hivatásos", "nemzetközi" mesemondó; ha eddig nem is sejtetted, milyen sokan vannak, és mennyi mindent tesznek a világért nap mint nap, hallgassa meg a Tarkabarka Hölgy előadását a budapesti TEDxYouth konferencián!

 

A további előadók listáját ide kattintva tekintheti meg! A rendezvényen a listában felsoroltak mellett előadást tart ifj. Rubik Ernő zenész, a zenehallgatás új dimenzióiról, Sajtos István a szörcs.hu keresőcég munkatársa a gondolkodó számítógépekről és trendkutatásról, Újonc Péter a zene és a költészet kapcsolatáról,
Rada Péter a demokratikus fejlődés és a rubik kocka kapcsolatáról, Mangel Koppány a „zöld” fesztiválokról, Battha Gáspár a zene és a vizuális művészet összefonódásáról, illetve Újvári Milán a tánc világáról.

A rendhagyó konferencián a diákok és az oktatásban dolgozók ingyenes és kedvezményes helyekre jelentkezhetnek. Az érdeklődők részére 100 résztvevői jegy áll rendelkezésre, azok pedig, akik fontosnak érzik a fiatalok támogatását, támogatói jegyet vásárolhatnak, amellyel maguk mellett még egy fiatalnak biztosítják a részvételt.

Az első TEDxYouth@Budapest konferencia szervezői szeretettel várják az érdeklődőket

Az első [email protected] konferencia szervezői szeretettel várják az érdeklődőket

November 20-án a Katona József Színházban a szervezők és az esemény létrehozásában közreműködő önkéntesek szeretettel várják mindazokat, akik nyitottak a fiatal hangokra, akiket érdekelnek az ifjú korosztály eltérő nézőpontjai, friss gondolatai, kreatív megoldásai, és hisznek abban, hogy a fiatalokkal való párbeszéd fontos és releváns, mert megteremtheti egy élhetőbb, közös jövő alapjait.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Kult Kovács Bálint 2021. április. 20. 20:00

Nick Cave többet tett, mint hogy megírta a karantén hivatalos dalát

Egyszer csak minden reklám nélkül megjelent Nick Cave új lemeze, a teljes egészében a karantén alatt írt és felvett Carnage. Az énekes talán már sosem lesz ugyanolyan, mint az őt ért tragédia előtt, de az új album már olyan, mint a fény az alagút végén.