Tech techline.hu 2009. augusztus. 18. 05:30

Ingyenes, sokat tudó partícionáló szoftver

Aki régóta olvassa a Techline-t, már tudja, hogy a válasz a fenti kérdésekre...

Aki régóta olvassa a Techline-t, már tudja, hogy a válasz a fenti kérdésekre egy határozott: nem! Egyrészt a Windowsban is találunk partícionáló szoftvert, és bár az XP-ben még meglehetősen butácska, a Vista és a Windows 7 saját megoldásai egészen sokrétűen használhatók a partíciók akár utólagos átméretezésére, tovább osztására is.

Akár a C: meghajtót is újraoszthatjuk

Ha viszont kényelmesebb és még ezeknél is többet tudó megoldásra vágyunk, akkor sem kell feltétlenül a pénztárcánk után nyúlnunk.
A Partition Wizard Home változata ingyen tölthető le a készítők oldaláról, és mindent tud, amire csak szükségünk lehet a merevlemezek utólagos felosztásához. Többek között magát a rendszerpartíciót is hajlandó újraosztani (természetesen a szabad hely függvényében), így ha esetleg a C: meghajtóból szeretnénk lecsípni, vagy éppen ahhoz szeretnénk hozzátenni, ez sem jelent számára gondot.

Adatok tökéletes eltüntetése

A program felülete átlátható, sőt ízléses, de ettől még inkább a haladó felhasználóknak ajánljuk a használatát, hiszen ha valamit rosszul állítunk be, azzal fontos adatoknak és akár a rendszernek is búcsút mondhatunk. Érdemes tehát biztonsági másolatot készíteni fontos dolgainkról, mielőtt nekikezdünk a felosztásnak.
Akinek viszont éppen az adatok tökéletes eltüntetése a célja, annak is jó választás lehet a program, hiszen különféle biztonsági szinteken képes visszaállíthatatlanul törölni akár egy teljes merevlemez tartalmát (természetesen minél tökéletesebb eredményt szeretnénk, annál lassabb a folyamat az adatok többszörös felülírása miatt).
Van lehetőség FAT partíciók NTFS-re konvertálására is, és készíthetünk másolatot egy komplett partícióról is egy másikra.
Ha azt vesszük, hogy mindezt ingyen kapjuk, a Partition Wizard Home szinte tökéletes választás lehet.

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.