2009. június. 06. 13:57 MTI Utolsó frissítés: 2009. június. 06. 13:41 Sport

Sztojan Ivkovics lesz a Kecskemét szakmai igazgatója

Sztojan Ivkovics lesz a Kecskemét NB I-es férfi kosárlabdacsapatának szakmai igazgatója. Elvárjuk, hogy a következő bajnoki szezonban az első nyolc között végezzen a gárda - jelentette be Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere szombaton, a városi sportcsarnokban tartott sajtótájékoztatón.

Sztojan Ivkovics teljes kompetenciát kap arra, hogy a garantált finanszírozási keretből eredményesen működtesse a város többségi tulajdonával létrehozott sportvállalkozáson belül a kosárlabda-szakosztályt - tette hozzá a polgármester.

Zombor emlékeztetett arra, hogy a város a férfi kosárlabdacsapat további működtetése miatt alapította a sportvállalkozást, mert az Univer cégcsoport kiszállt a profi sport támogatásából.

Ivkovics, aki ezüstérmet szerzett a Pécs férfi együttesével, majd szerdán lemondott posztjáról, kijelentette: nagyon rövid idő alatt megállapodtak a kecskemétiekkel, mert nem a pénz volt az elsőrendű szempont, hanem az, hogy a városnak kell egy csapat.

Az új szakmai igazgató szerint teljesen új gárdát kell építeni, hiszen nincs stáb, nincsenek játékosok. Mint mondta: szeretné megtartani Csorvásit és Tóth Pétert, de nem a korábbi feltételekkel, mert azok túlzottak voltak.

Ivkovics hozzátette, két külföldi játékost szeretne igazolni, esetleg egy harmadik, kiegészítő embert a sérülések esetére. Nem akart neveket említeni, de utalt arra: sok függ attól, hogy volt csapatánál kik kapnak szerződést, és kik azok, akik továbbra is vele szeretnének dolgozni.

Vörösmarti Attila marketingigazgató a távirati irodának elmondta: a sportvállalkozás bejegyzése napokon belül megvalósul, és utána az egyezség értelmében Sztojan Ivkovics kétéves szerződést ír alá.

A sajtótájékoztatón bejelentették: a kosárlabda mellett az új sportvállalkozásba belépett kézilabdacsapat edzője Skaliczki László marad, míg az ezüstérmes férfi röplabdacsapatot továbbra is Gyurkó Sándor készíti fel.
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.