Nos, most ehetsz, mégpedig a Villa Bagatellben.
Nos, most ehetsz, mégpedig a Villa Bagatellben. A budai oldal legnépszerűbb reggelizőhelyeinek egyike most ünnepli első szülinapját, ebből a jeles alkalomból pedig meghódítani tervezi az ebédidőnket is – az első benyomás alapján pedig máris elvesztünk az összes ízlelőbimbónkkal együtt. Mert milyen manapság egy jó városi ebéd?
Megbízhatóan gyors, laktató, szemet gyönyörködtető – és, mondjuk, az sem árt, ha különlegesen finom, az egyenízű menükkel ugyanis már Dunát lehet rekeszteni. A Villa tulajdonosai semmit se bíztak ezügyben a véletlenre: felkérték Segal Viktort, hogy tervezze meg a VB számára a legmegfelelőbb ebédkombinációkat. Az eredmény?
Mennyei kacsa, zavarba ejtően finom sárgarépaleves indiai fűszerekkel, vegáknak sült patisszon karfiolmártással és kecskesajttal – és hatalmas kedvencünk, a poharas szendvics, amit kiskanállal kell fogyasztani. A menüsor egyetlen pontjába sem tudunk belekötni, ráadásul a konyhafőnök vállalja, hogy stopperrel mérjük, sikerül-e negyven perc alatt felszolgálni a háromfogásos ebédet.
Az alapanyagok káros vegyszereket mutatóba se láttak, ráadásul egy nehéz főétel helyett kér ínycsiklandó és egészséges fogást kapunk, így tulajdonképp nincs olyan, akinek ne ajánlanánk nyugodt szívvel a Bagatelliniket – ahogyan az ötletgazdák ezeket a szemet-szívet gyönyörködtető fogásokat elnevezték. Tipp: ki ne hagyjátok a világon egyedülálló sós macaroon-triót, egészen lehengerlő az ízhatás!