A Le Meridien luxus szálloda konyhafőnöke, Laurent Vandenameele nemzetiségét tekintve francia ugyan, de a nevéből...
A Le Meridien luxus szálloda konyhafőnöke, Laurent Vandenameele nemzetiségét tekintve francia ugyan, de a nevéből egyértelmű, hogy az ország északi részéről származik, ahol a flamand hatás igen erős. Nem csoda, hogy amikor spárga receptet kértünk tőle, egy tradicionális, Belgiumból származó étel leírását küldte el, amely a kicsit babrásabb, de jóval gyengédebb fehér spárgát dolgozza fel.
Spárga flamand módra
Hozzávalók négy személyre:
1,5 kg fehér spárga (nálunk csomóban árulják, kérjük meg a zöldségest, hogy mérje le.)
2 főtt tojás
150 gr vaj
1/2 csomó petrezselyem
1/2 citrom leve
só, bors
Elkészítés:
Hámozzuk meg a spárgát (ettől babrásabb, mint a zöld) és főzzük meg forró, sós vízben. Érdemes vigyázni, hogy ne főzzük túl, kár lenne tönkretenni a frissességét. Tisztítsuk meg a tojásokat és vágjuk apró darabokra. (A tojásszeletelő elég jó eredményt ad, ha egymás után két irányban fektetjük bele a tojásokat.) Vágjuk fel a petrezselymet is. Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben, de még ne kezdjen el barnulni, adjuk hozzá a tojásokat, a petrezselymet és a citrom levét.
Tálaljuk a spárgát egy tányéron és öntsük rá a vajas szószt. Esetleg kínálhatjuk együtt egy kevés füstölt sonkával.