Shake life-style.hu 2010. február. 16. 09:49

Egyen tortát vagy fagylaltot féláron a Torkos csütörtökön

Nem kérdés, hogy a Torkos csütörtök már hagyomány és lassacskány egyfajta intézménnyé lesz.

Nem kérdés, hogy a Torkos csütörtök már hagyomány és lassacskány egyfajta intézménnyé lesz. Sok luxus étterem is csatlakozik most már évek óta az akcióhoz, róluk a Travelline oldalán írtunk, ha érdekli, ide kattintson!

Szép dolog a vacsora, támogatjuk is, hogy honfitársaink minél több finomsághoz jussanak féláron, de az igazi torkoskodást azért mégis csak az édesség jelenti, legalábbis nekünk. Aki szintén a sütemények és a fagylaltok rajongója, az is megtalálja ám a számítását a Torkos csütörtökön. Először nem is gondoltuk volna, de amikor elkezdtük kigyűjteni a listát, kiderült, hogy országszerte csatlakoztak a kezdeményezéshez a cukrászok is.

A legnagyobb fogásnak talán a Haagen Dazs számít, amely -valljuk be - nem épp olcsó árairól híres, de tapasztalatból mondjuk, az ár-érték arány hitelesen fejezi ki a minőséget. Az Aréna bevásárló központban található fagylaltozó már tavaly is részt vett a Torkos csütörtökben, a félárú luxusfagyi hatalmas sikert aratott. Különösebb profit persze nem keletkezett aznap, de a tulajdonos elmondta, egyfajta befektetésnek tekinti és úgy látja, akik kipróbálták, azok közül sokan később is visszatértek. Félórás időpontokban lehet foglalni, kora délután még van hely, de aki csak úgy beesik, azt sem küldik el – csak türelmet kérnek mindenkitől.

Haagen Dazs

A pesti belvárostól kicsit kieső Zila étterem is ötven százalékkal olcsóbban kínálja híres portékáját, bár a honlapjukon külön jelzik, hogy a kávéházra nem érvényes a kedvezmény, azért aki betér az étterembe, annak javasoljuk, hogy ne hagyja ki a süteményeket sem, sok jót hallottunk már róluk. Akinek nem lenne ismerős, a Zila készíti három éve az ország tortáját, úgyhogy valamit nagyon tudhatnak ott az Üllői úton.

www.zilakavehaz.hu

A solymári Zazzi sütijeit és fagylaltját is többen ajánlották már nekünk kipróbálásra a kommentelők közül itt, a life-style.hu oldalon, aki kedvet kapott, most ugyanazért a pénzért kétszer annyit ehet a franciás édességekből. Külön felhívnánk a figyelmet a macaronra, nem sok helyen kapható az országban.

1.bp.blogspot.com

Aránylag komoly helynek tűnik (bár még nem jártunk arra) az Osváth cukrászda Diósdon, de vannak olyan városok, ahol közel annyi süteményes hely csatlakozott, mint vendéglő. Dunaföldváron például a Tóth, a Marcipán és a Piramis cukrászda is féláron várja a vendégeket, Dunaújvárosban pedig a Jakó és a Flamingó cukrászda, valamint a Marcipán süteménybolt veszi ki a részét a torkoskodásból. Kecskeméten is három helyre mehetnek a cukor rajongók, itt is van egy Jakó cukrászda, a Fodorék is örülnek a vendégnek, ugyanúgy, ahogy a Bíbor palacsintázó tulajdonosa.

www.biborpalacsintazo.hu

Szóval hely az van bőven, szinte mindenki megtalálja a magáét, sok finom süteményt kívánunk mindenkinek. Ha van kedvük, meséljék el a hozzászólásokban, hová készülnek és miért, pénteken pedig itt, és a travelline.hu-n is elkezdjük gyűjteni a véleményeket, tapasztalatokat, ahogy tavaly is tettük.
Jó étvágyat!

A résztvevők vendéglátó helyek listáját megyénkénti bontásban ide kattintva érheti el.

hvg360 Nemes Nikolett 2024. november. 29. 12:00

„Ezeket nyilvános kivégzésnek neveztük egymás között” – így kergeti felmondásba a dolgozókat egy toxikus munkahely Magyarországon

Hogyan működik, mi mindent tesz egy bántalmazó felettes, és mit okoz ezzel a beosztottjainak? Miért volna fontos külön kezelni a vezetői és a szakmai kompetenciákat, és miként lehet maga a rendszer is bántalmazó, amelyben a szereplők töltik a mindennapjaikat? Edinger Katalin nyolc évig dolgozott egy kiadónál, ahonnan beszámolója szerint azért távozott – többedmagával együtt –, mert a főnöke súlyosan toxikus légkört teremtett. Erről is beszélgettünk vele.