Az idei Magyar Formatervezési Díj-kiosztóra nagyszabású gála keretében került sor szeptember 24-én az az Iparművészeti Múzeumban. Vizuális kommunikáció kategóriában A grill művészete című szakácskönyv, és Baráth Dávid grafikus, a kötet tervezője, a kiadás művészeti vezetője nyerte el a díjat.
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által 36 évvel ezelőtt alapított és a Magyar Formatervezési Tanács gondozásában odaítélt díj ma a legmagasabb szakmai elismerés, amit hazai designer vagy termék kaphat.
A kötet kivitelezése kiemelkedően magas színvonalú. Minden példány egyenként, kézzel készített, illetve szitázott, dombornyomott borítóval, vörös élfestéssel készült. A David Barath Design stúdióban kiemelt figyelmet fordítottak a fotók minőségére és a papírválasztásra is. Természetesen a tartalom és forma alkot egy minőségi egészet. A 192 oldalas könyv első felében a legkorszerűbb táplálkozási alapismeretek illetve a legnépszerűbb fűszerek és fűszerkeverékek leírása kapott helyet dr. Mészáros Fülöp szakértő útmutatásai alapján. A második részében mintegy hetven receptet találunk, amelyeket a kiadó szakértői Csonka Gergővel, a villányi Sauska séfjével együtt alkottak meg, különös figyelmet fordítva a helyi alapanyagokra, a szezonalitásra, valamint az elkészítési módok kíméletességére.
A kötet kiadója az M Profood Zrt., mely fűszerkeverékek és adalékanyagok gyártásával illetve forgalmazásával, valamint élelmiszeripari szaktanácsadással foglalkozik. A vállalkozás 2014-ben kezdte meg grafikai arculatának megújítását Baráth Dávid illetve a David Barath Design stúdió közreműködésével, ennek jegyében született meg a tevékenységükhöz kapcsolódó, a márka értékeit megjelenítő, valamint a cég szlogenjét (The Art of Spices) is továbbépítő kiadvány három nyelven.