Plázs travelline.hu 2010. április. 13. 08:48

Borkóstoló az ELTE-n

A Tokaj Reneszánsz - Tokaji Nagy Borok Egyesületének 16 pincészete 50 féle bort kínál az ínyenceknek.

A Tokaj Reneszánsz - Tokaji Nagy Borok Egyesületének 16 pincészete 50 féle bort kínál az ínyenceknek. Az új, 2006-os évjárat legjobb aszúit pedig Molnár Péter előadással egybekötött mesterkurzusán ízlelhetik meg az érdeklődők - közölte Toronyi Zsuzsa szervező az MTI-vel.
   
Az eseményen Litauszki Zsolt, a Bib Gourmand 21 étterem többszörös díjnyertes séfje és Christophe Deparday francia mesterszakács, a Pierot Étterem új séfje mutatja be, hogy milyen ételeket képzelt el a különböző tokaji borokhoz. A magyar blogszcéna három gasztrobloggerre, a Chili&Vanília, a Fűszer és lélek, valamint a Malackaraj írói is szabadjára engedik képzeletüket arról, hogy mi kerüljön a tányérra a tokaji borok mellé. A falatokat minden látogató összekóstolhatja a borokkal.
   
Az eseményt a Kelemen Angelika Jazz Quartett és a Nemjuci koncertje zárja. Jegyeket a www.tokaji.hu/tokajnyitany2010 oldalon igényelhetnek az érdeklődők, a két mesterkurzusra csak korlátozott számban van hely. A kiváló és garantált minőségű tokaji nagy bor védelmére és képviseletére1995-ben létrejött egyesület minden évben megrendezi a tokaji borok aktuális évjáratának bemutatóját a budapesti közönségnek.

MTI

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?