Plázs travelline.hu 2010. január. 13. 08:05

Tűz pusztított a zalakarosi wellness szállodában(sokkoló fotók)

Az egyik szemtanú, illetve a hotel vezérigazgatója az MTI-nek azt mondta: nem sokkal éjfél előtt pattogó hangra...

Az egyik szemtanú, illetve a hotel vezérigazgatója az MTI-nek azt mondta: nem sokkal éjfél előtt pattogó hangra, füstre ébredtek, majd megszólalt a tűzjelző. Az apartmanszállóban vendégek nem voltak, a legfelső szinten lévő nyolc szolgálati lakásból ötben tartózkodtak, ők mindannyian időben el tudták hagyni az épületet.

MTI

A lángokat hajnali fél hat körül tudták megfékezni a tűzoltók. Két irányból, így belülről, az álmennyezet felől is meg kellett bontaniuk a tetőt. A nagykanizsai tűzoltóság munkatársai az utómunkálatok miatt még a reggeli órákban is dolgoztak a hotelnél.

MTI

Az MTI tudósítója éjszaka a helyszínen úgy értesült: a szálloda főépületétől különálló, ötszintes épület tetejét fémborítás fedte. A tetőszerkezet alsó felében voltak a szolgálati lakások, a tűz feltehetően a felettük lévő tetőrészben keletkezett.

MTI

Wéber Antal, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója az MTI-nek elmondta: a lángok megfékezésén nagykanizsai, keszthelyi, marcali és zalaegerszegi tűzoltók dolgoztak. Tíz gépjárművel, köztük három létrás kocsival 40 ember vonult ki a tűzhöz. Azt a nagykanizsai tűzoltók vizsgálják, hogy mitől gyulladt ki a zalakarosi szállodaépület teteje.

MTI

Üsztöke Botond, a négycsillagos, 221 szobás Hotel Karos Spa vezérigazgatója az MTI-nek azt mondta: megítélése szerint több 100 millió forint is lehet a kár. Megsemmisült a tetőszerkezet, használhatatlanná váltak az ott lévő lakások, a tűzoltáshoz használt víz pedig folyik le a falakon, elkezdte átáztatni az alatta lévő szállodai szinteket is.

MTI

MTI

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?