2009. január. 15. 17:06 MTI Utolsó frissítés: 2009. január. 15. 16:53 Plázs

Egészségtelenek az otthon elkészített ételek

Növekvő kalóriatartalmuk miatt ma már az otthon, saját kezűleg elkészített ételek sem egészségesebbek az éttermekben felszolgált változataiknál - olvasható az NBC Philadelphia internetes oldalon.

Ma már szinte fölösleges a tűzhely fölé görnyedve több órát robotolni azért, hogy ízletes - és tudomásunk szerint a gyorsételeknél egészségesebb - fogásokat szolgáljunk fel családtagjainknak, ugyanis az elmúlt években jelentősen megnövekedett a saját kezű elkészítésre váró receptek kalóriatartalma. Mindezt az amerikai mezőgazdasági minisztérium egy konferenciáján bemutatott kutatási eredmények igazolják. 
   
A minisztérium táplálkozáspolitikai központjának vezetője, Brian Wansink által példaként felhozott The Joy of Cooking című szakácskönyvben a receptek kalóriatartalma a legelső, 1937-es kiadás óta 63 százalékkal növekedett meg. 
   
Az amerikai kormány szeretne változtatni e kedvezőtlen irányzatokon, s e célt szolgálja például a MyFood-a-pedia elnevezésű honlap, amelynek segítségével rákereshetünk az interneten egy bizonyos ételre és hasznos információkat szerezhetünk a kalóriatartalomról.