Az egyik alföldi szállodában szombat reggel kezdik el a böllérek a mangalicamalac...
Az egyik alföldi szállodában szombat reggel kezdik el a böllérek a mangalicamalac perzselését, feldolgozását, mialatt a ceremóniamester népi rigmusokkal, köszöntőkkel, kántálással, tánccal szórakoztatja a vendégeket. A reggeli asztalról nem hiányozhat a hagymás vér vagy a tojásos vesevelő pirítóssal. Délelőtt disznótoros vetélkedőt rendeznek.
Ebédre aztán érkezik az orjaleves, a húsos csont zöldséggel, főtt hús tormával, a tarja és más húsok, kisütve, savanyúsággal tálalva. A desszert almáspite. Ebéd után kolbásztöltő versenyen mérhetik össze tudásukat a vendégek, mialatt dalokkal buzdítják egymást. Délután vándorfotográfus érkezik, aki beöltözteti a vendégeket az 1920-as évek ruháiba és kérésre megörökíti őket. Este népzenei műsor és táncház mozgatja meg a nagyérdeműt.
A vacsora ismét hagyományos disznótoros - sült hurkával, kolbásszal, töltött káposztával - akárcsak a másnapi reggeli, ahonnan nem hiányozhat a friss tepertő, valamint a csülök- és körömkocsonya.
A vendégek mindemellett - vagy helyett - áztathatják magukat a termálvizes medencében, edzhetnek a fitneszteremben, izzadhatnak a szaunában. A bátrabbak a kinti medencébe is kimerészkedhetnek, korcsolyázhatnak a Tisza tó jegén vagy elmehetnek - szakértő vezetővel - jégtúrázni - tájékoztatta az MTI-t Budea Ildikó, a tiszafüredi szálloda vezetője.
MTI