Csan Kuj-tangot régi kapcsolat fűzi a szerb főváros gépkocsik elől elzárt...
![](https://img.hvg.hu/Img/b2dea50fcee14f6eb810034566fbfb2e/ada8d860-21cc-434d-876b-fb4d931080fc.jpg)
Csan Kuj-tangot régi kapcsolat fűzi a szerb főváros gépkocsik elől elzárt szívében lévő étteremhez - 28 évvel ezelőtti megnyitásakor is ott dolgozott, s most azért tért vissza, hogy újból autentikusan kínaivá tegye. Újságíróknak elmondta, hogy utolsó belgrádi tartózkodása óta a kínai konyha is változott, ma másképp készülnek az ételek, mint 1980-ban.
A kínai mesterszakács legalább egy évet akar Belgrádban tölteni, s közben nemcsak séfként működik, a Peking étterem szakácsiskoláját is vezeti majd. Szeretné jól megtanítani kínaiul főzni a jelentkezőket, mert mint nyilatkozta, "szkeptikus a szerb konyha iránt".
Csan Kuj-tang szerint az 1976-ban, csaknem 83 éves korában elhunyt Mao Ce-tung számára nem volt nehéz főzni. A "Nagy Kormányos" köszönettel fogadta az ételt, amit elé tettek, soha nem bántott meg egyetlen szakácsot sem. Naponta háromszor evett, s kedvence a bőrös sült sertéshús volt erős paprikával. Azt vallotta, hogy a bőrtelen hús nem hús, és húsétel nincs csípős paprika nélkül.
MTI
![](https://cdn.hvg.hu/img/partolo_tagsag/HVG_hetilap_2_ho_50_off_kampany_03_640x360.png)