2008. május. 11. 21:24 travelline.hu Utolsó frissítés: 2009. június. 16. 10:48 Plázs

Hortobágy lett a legjobb, élő hagyományokat őrző desztináció

Az eseményen Kovács Miklós szakállamtitkár és Niklai Ákos, a Magyar...

Az eseményen Kovács Miklós szakállamtitkár és Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke köszöntötte a résztvevőket. A tavalyi győztes, az Őrség bemutatkozója után a nyolc legjobb pályamunka prezentációját hallgathatták meg a meghívottak. Az eredményhirdetésen Kovács Miklós szakállamtitkár adta át az elismerést a Hortobágynak. 

Külön díjazásban részesült a győztes térséget követő legjobb hét desztináció is, így Sárospatak, Veszprém, Mór, Szekszárd, Siklós, Göcsej és Hollókő. Hortobágy a Franciaországban megrendezett Európai Turizmus Fórumon veheti át európai társaival együtt a „Kiváló Európai Desztináció” díjat. 

Az Európai Bizottság 2007-ben második alkalommal írt ki pályázatot „Kiváló Európai Desztinációk” cím elnyerésére, melyet minden évben más-más téma szerint szerveznek. A 2008-as év fókuszában az élő hagyományokhoz kapcsolódó turizmus állt, ennek keretében a hagyományaikat változatosan, autentikusan bemutató desztinációkat, turisztikai együttműködéseket díjazták. Az ÖTM Turisztikai Szakállamtitkársága és a MT Zrt. által lebonyolított megmérettetésre 21 pályázat érkezett. A nyolc célterület prezentációja és a pályázók honlapjai hamarosan elérhetőek lesznek az http://eden.itthon.hu weboldalról

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz 2024. december. 22. 20:00

"Mi csak a gyümölcs ízét tudjuk megőrizni": a magyar szörpforradalom egyik bölcsőjében jártunk

Addig gépesítünk, amíg az nem megy a minőség rovására, vallja Galajda Péter, aki azért kezdett el szörpöt gyártani, mert nem talált megfelelőt a piacon. A Mayer szörp mára az egyik legismertebb prémium élelmiszer lett, ahol ugyan mindig van a polcon a nagymama főzetét idéző eperszörp, de kísérleteznek chilivel és kaporral is.