2007. január. 30. 18:17
MTI
Utolsó frissítés: 2007. január. 30. 18:19
Plázs
Koffeintartalmú süteményt dobnak piacra
Egy amerikai molekuláris biológus és kávézótulajdonos olyan péksüteményt fejlesztett ki, amely koffeintartalmú, mégsem keserű, épp ellenkezőleg: duplán ízletes.
Dr. Robert Bohannon 53 éves, és 8 éves korától iszik mindennap kávét. Hat éve töri a fejét azon, hogy miként lehet a sütievést összekötni a kávézással. Nemrég sikerült egy olyan eljárást kidolgoznia, amellyel a kellő mértékben fel lehet turbózni a péksüteményeket, de úgy, hogy a kávé elveszti természetesen keserű ízét.
A feltaláló egyelőre nem árulja üzletében, Durham városában az új termékcsaládot, hanem partnercégeket keres a forgalmazásához, valamint szabadalmat igényel rá. Még nem tudni arról, hogy szerződött-e bármely vállalattal.
Noha az új kávésütemény előnyei tagadhatatlanok, többen a hátrányait is felemlítették: két függőséget okozó tényező összekapcsolása nem igazán az egészséges étrendet segíti elő, főként azért, mert a kettő - ínycsiklandozó módon - erősíti egymást.
A feltaláló egyelőre nem árulja üzletében, Durham városában az új termékcsaládot, hanem partnercégeket keres a forgalmazásához, valamint szabadalmat igényel rá. Még nem tudni arról, hogy szerződött-e bármely vállalattal.
Noha az új kávésütemény előnyei tagadhatatlanok, többen a hátrányait is felemlítették: két függőséget okozó tényező összekapcsolása nem igazán az egészséges étrendet segíti elő, főként azért, mert a kettő - ínycsiklandozó módon - erősíti egymást.
Tech
MTI
2006. július. 04. 11:10
Koffeinmentes kávéval a cukorbetegség ellen
Tech
Panoráma
2005. október. 10. 13:46
Egyelőre nem sikerült eldönteni, hogy káros-e a koffein
Tech
hvg.hu
2006. március. 09. 14:27