A legenda szerint a spaghetti alla carbonara (szénégető módra) a második világháború szülötte: amerikai katonák és római őslakosok közös kreációja - olvasható a Bűvös szakács blogon.
Mivel régi szakácskönyvekben nem szerepel a kifejezés, sokan gondolják úgy, hogy ez történhetett akár így is. Az étel valójában azelőtt is létezett, igaz, más néven. Lénárd Sándor például a Római konyha című könyvében úgy nevezi, „alla poverella”, azaz szegényasszony módjára (Hozzávalók: füstölt vagy sonkaszalonna, spagetti, fejenként 2 tojás, bors. Sajt ízlés szerint.) Így vagy úgy, a carbonara elkészítési módot római eredetűnek mondják. Ma világétel, az olasz konyha jelképes erejű tányérjainak egyike, s mint ilyen, szakácsok hosszú sorát ihleti meg nap mint nap. De hova szivárgott még be a carbonara? A Bűvös szakács blogon megtudhatja.
Gasztro
Haulitus Anikó
2010. szeptember. 11. 10:38
Kovásztalan kenyerek
Napi merítés
hvg.hu
2010. szeptember. 15. 18:03
Hogyan készül a sörlepény?
Napi merítés
hvg.hu
2010. szeptember. 12. 13:24
38 ezer forintba kerül a világ legdrágább szendvicse
Napi merítés
hvg.hu
2010. augusztus. 28. 11:15
Sültekhez nektarinsalsát
Napi merítés
hvg.hu
2010. szeptember. 17. 14:30