Kult hvg.hu 2020. augusztus. 03. 16:52

Bánsági Ildikó felmondott a Nemzeti Színházban

Hét éve volt szerződésben, a Facebookon egyetlen mondatban jelentette be a döntését.

A Facebook nyilvánosságának jelentette be Bánsági Ildikó, hogy felmondott a Nemzeti Színházban. A színésznő közösségi oldalán a 24.hu vette észre a posztot, felidézve, hogy Bánsági Ildikó hetedik éve volt szerződésben az intézményben.

A felmondása pár nappal az után történt, hogy kiderült: a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) vezető kuratórium élére a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila kerül, a kuratórium vezetésének az összetételénél pedig az SZFE egyetlen javaslatát sem vették figyelembe. Az azonban nem világos, hogy Bánsági Ildikó felmondása valamilyen összefüggésben van-e ezzel a fejleménnyel.

Vidnyánszky kuratóriumi elnökségével viszont biztosan összefüggésben van két másik felmondás: Zsámbéki Gáboré és Gáspár Mátéé, akik a tanári kart hagyják ott.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Élet+Stílus Csatlós Hanna 2020. október. 01. 19:46

A vörösiszap-katasztrófa az egyik közösséget szétzilálta, a másikat megerősítette

Magyarországon első alkalommal került sor egy ipari-természeti katasztrófa hosszú távú hatásainak komplex kutatására. Pszichológus, kommunikációkutató, lelkipásztor és szociológusok bevonásával vizsgálták meg, hogy tíz évvel a vörösiszapömlés után milyen állapotban van a három érintett település, Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely lakossága. A kutatás a koronavírus-járvány hosszútávú kezelésére vonatkozóan is fontos következtetéseket tartogat.