Vállalkozás hvg.hu 2022. március. 25. 07:24

eMAG-ügy: 350 ezren váltottak be jóvátételi kupont

A vállalatot tisztességtelen akciók miatt megbüntette a Gazdasági Versenyhivatal.

350 ezren váltottak be jóvátételi kupont az eMAG-nál – írta erről a 24.hu.

Mindennek egy GVH-vizsgálat volt az előzménye, amely után a versenyhivatal – 2021 májusában – 200 millió forintos bírságot szabott ki, és mintegy 4 milliárd forint összegű jóvátételre kötelezte az online áruház üzemeltetőit.

Ahogy a portál írja, a jóvátételi megállapodás keretében a webáruház azt vállalta, hogy bruttó háromezer forint értékű vásárlási utalványt küld minden olyan ügyfelének, aki az előző 12 hónapban vásárolt náluk.

A kuponokat 6 hónapig lehetett beváltani legalább bruttó 10 ezer forintos kosárérték esetén. A legelső utalványt egy asztal és egy szék vásárlásakor használták fel 2021. június 4-én, míg az utolsót december 12-én váltotta be egy ügyfél egy nyomtatótoner rendeléséhez.

Megyei szinten Pest megyéből éltek legtöbben az utalvány adta lehetőséggel (több mint 447 millió forint értékben), a második helyre Borsod-Abaúj-Zemplén, a harmadikra pedig Győr-Moson-Sopron került 59 milliós, illetve 57 millió forint körüli összeggel. A legnagyobb – mintegy 180 millió forintos – értékben a múlt év 48. hetében váltották be a vevők a háromezer forintos utalványokat.

A 24.hu szerint mintegy 350 ezer ügyfél összesen hozzávetőleg 1,1 milliárd forint értékben használta fel a vásárlási utalványokat.

* * * Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.