Vállalkozás hvg.hu 2021. május. 04. 15:01

Egy veszprémi étterem azt kérte, másfajta tálcát használjanak a védettek és a nem védettek

Akinek van védettségi igazolványa, barna tálcát vegyen magához, akinek nincs, fehéret – kérték.

Komoly kommentháborút indított a Facebookon a veszprémi Historia Hangvilla Étterem, Kávézó és Rendezvényközpont. Egy posztban arra kérték ugyanis a vendégeket, hogy

a védettségi igazolvánnyal rendelkezők barna tálcát használjanak, míg azok, akiknek nincs ilyen, fehéret.

A barna tálcások, vagyis a védettek bent és a teraszon is elfogyaszthatják az ételüket, illetve elvitelre is kérhetik azt. A fehér tálcások, tehát a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők, a teraszon ehetnek, és ők is kérhetnek elvitelre.

A poszthoz mostanra több mint 2400-an szóltak hozzá. Egyvalaki egy sárga csillagos, “oltatlan” feliratú képet is mellékelt a kommentjéhez, azt üzenve, hogy az ilyen helyekre elvből sem megy többet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Gazdaság hvg.hu 2021. május. 16. 07:00

És akkor már a fideszes polgármesterek is tiltakoznak a kormány terve miatt

Rendkívül nehéz helyzetbe kerültek az állami támogatás hiánya miatt az önkormányzatok, amelyek most lakásállományukat is elveszíthetik. Közben a kormány benyújtotta az EU-nak a tervet arról, mire költené a koronavírus-válság utáni helyreállítási támogatást, Varga Mihály pedig adócsökkentéseket jelentett be. Ez még úgy is belefér, hogy 800 milliárd forintot folyattak ki a NER-nek a járvány alatt. Az élet pedig megállíthatatlanul drágul Magyarországon. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.