Vállalkozás hvg.hu 2021. május. 04. 17:29

A Telekom megszüntette az emelt díjas SMS-t

Sok volt a visszaélés.

Egy rövid közlemény jelent meg a Magyar Telekom hivatalos oldalán, melyben arról írnak, hogy

a küldött emelt díjas SMS és a fogadott emelt díjas SMS-szolgáltatásokat megszüntették, azok 2021. április 30. után már nem elérhetőek az ügyfelek részére.

A cég azért döntött az emelt díjas SMS kivezetése mellett, mert az elmúlt években számos alkalommal használták félrevezető, megtévesztő szolgáltatásokhoz – mondta el a Telex.hu kérdésére Prónay Kinga, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatóságának munkatársa.

Prónay Kinga hozzátette, az emelt díjas SMS szolgáltatás sok esetben okozott kárt az előfizetőknek, amit a Magyar Telekom jóváírásokkal igyekezett orvosolni. Így viszont ellehetetlenült a biztonságos és gazdaságos szolgáltatás.

A cég szerint a visszaélések visszaszorítása, kivédése az emelt díjas SMS-t biztosító platformon komoly fejlesztéseket igényelt volna, miközben más fizetési megoldások is rendelkezésre állnak ezeknek a tartalmaknak az elérésére.

A közleményben kiemelték, hogy az emelt díjas SMS kivezetése nem érinti a telefonos adományvonalakat, ezek továbbra is elérhetőek.

A Telekom szerint az emelt díjas SMS szolgáltatás forgalma átlagosan nagyjából havi 100 ezer SMS volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Gazdaság hvg.hu 2021. május. 16. 07:00

És akkor már a fideszes polgármesterek is tiltakoznak a kormány terve miatt

Rendkívül nehéz helyzetbe kerültek az állami támogatás hiánya miatt az önkormányzatok, amelyek most lakásállományukat is elveszíthetik. Közben a kormány benyújtotta az EU-nak a tervet arról, mire költené a koronavírus-válság utáni helyreállítási támogatást, Varga Mihály pedig adócsökkentéseket jelentett be. Ez még úgy is belefér, hogy 800 milliárd forintot folyattak ki a NER-nek a járvány alatt. Az élet pedig megállíthatatlanul drágul Magyarországon. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.