Vállalkozás hvg.hu 2021. április. 08. 18:20

Nevet vált a CIB alapkezelő

A CIB Befektetési Alapkezelő felveszi anyavállalata nevét, de a CIB Bank marad.

Mérföldkőhöz érkezett a CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. 24 éves története: felveszi olasz anyavállalata nevét – közölte a társaság, amely

Eurizon Asset Management Hungary néven folytatja tevékenységét.

A társaság által kibocsátott alapok vezető forgalmazója továbbra is a CIB Bank marad.

Az 1997-ben alapított CIB Befektetési Alapkezelő 2018-ra a negyedik legnagyobb szereplője lett a magyarországi alapkezelési piacnak. 2020 végére több mint 480 milliárd forintnyi vagyont kezeltek 42 befektetési alapban és ügyfeleik portfóliójában.

Az Eurizon az európai vagyonkezelési piac egyik globális jelenléttel rendelkező szereplője, amely a tavalyi év végére 349 milliárd eurós vagyont kezelt. Nyolc országában rendelkezik leányvállalattal és további 16 országban van jelen helyi fiókokon, kereskedelmi irodán, illetve együttműködési megállapodásokon keresztül. A horvát és a szlovák leányvállalatuk a második legnagyobb helyi piaci szereplőnek számít.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Kult Kovács Bálint 2021. április. 20. 20:00

Nick Cave többet tett, mint hogy megírta a karantén hivatalos dalát

Egyszer csak minden reklám nélkül megjelent Nick Cave új lemeze, a teljes egészében a karantén alatt írt és felvett Carnage. Az énekes talán már sosem lesz ugyanolyan, mint az őt ért tragédia előtt, de az új album már olyan, mint a fény az alagút végén.