Vállalkozás hvg.hu 2021. március. 01. 13:40

Az AstraZeneca eladta a részesedését a Modernában

Akár 3 milliárd dollárnál is többet érhettek a Moderna-részvények, amelyeket pénzzé tett az AstraZeneca.

Az AstraZeneca eladta 7,7 százalékos részesedését a Modernában – értesült a Times. A tranzakcióra valamikor a tavalyi évben került sor, de a részletek nem ismertek, mivel a két cég nem kommentálta az értesülést.

A Times azt tudta meg, hogy az AstraZeneca részvényportfólió értékesítésből származó tavalyi 1,38 milliárd dolláros bevételének "nagy része" ebből származott. A Reuters pedig úgy számolja a Moderna-részvények 2020-as záró részvényárfolyam alapján, hogy 3,2 milliárd dollárt érhetett a 7,7 százalék.

A sajtóhír szerint a későbbiekben együttműködhet az AstraZeneca és a Moderna. Előbbi cég azt tervezi, hogy a jelenlegi járvány elmúltával eladja majd koronavírus-vakcináját.

(Via Portfolio.hu)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 HVG360 2021. április. 16. 13:00

Élesben Velkey Györggyel: Leginkább túlsúlyos kamaszok kerülnek a gyermekintenzívre

Nincs olyan őrületes terhelés gyerekosztályokon, mint a felnőttekén – mondta a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója hvg360-nak. Velkey György arról beszélt, igaz vannak súlyosabb koronavírusos betegeik, közülük csak keveseket kell lélegeztetni. A Kórházszövetség elnökhelyettese úgy látja, bár a találkozásoknak van kockázata, a gyerekek szocializációja miatt is fontos, hogy mihamarabb visszatérjenek az iskolákba.