Vállalkozás hvg.hu 2021. február. 26. 20:11

A Louis Vuitton mögött álló csoport tulajdonosa vette meg az ikonikus német papucsok gyártóját

A többek között a Louis Vuitton és Christian Dior mögött álló LVMH luxusipari csoport tulajdonosa, Bernard Arnault társasága is vásárolt a részvényekből.

Az L Catteron magántőke-társaság és leányvállalatai, köztük a francia milliárdos Bernard Arnault társasága, a Financiere Agache megvásárolja a német Birkenstock-csoport többségi részvényeit - írja a The Guardian.

A szandáljairól ismert Birkenstock titoktartásra hivatkozva nem árulta el a megállapodás árát, csak annyit közöltek, hogy néhány részvényt megőriznek. A The Guardian szerint 4 milliárd eurós üzletről van szó.

Bernard Arnault, a többek között a Louis Vuitton és Christian Dior mögött álló LVMH luxusipari csoport tulajdonosa elmondta, hogy a megállapodással lehetőségük nyílik kihasználni a "szandálpiac növekedő potenciálját".

A Birkenstock közleménye szerint a beruházás elősegíti Kínában és Indiában való terjeszkedését, valamint Görlitzben található gyárának bővítését.

A Birkenstock céget 1774-ben alapították, termékeit főleg Németországban gyártják, 3 ezer alkalmazottat foglalkoztatnak. A cég 2019-ben 24 millió szandált adott el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Windisch Judit - Dezső András 2021. április. 12. 17:05

Mennyire egyedülálló a magyar modell, amely rekordszámok mellett döntött az iskolák nyitásáról?

Az európai példák azt mutatják, hogy az iskolákat csak azután kezdték el vagy kezdik el kinyitni, hogy javulnak a járványügyi adatok. Kivétel ez alól Ausztria, ahol viszont egy intenzív teszteléssel kompenzálnak és nem is állnak rosszul. Noha itthon a környékbeli országokhoz képest magas a fertőzöttségi és halálozási adat, az is igaz, hogy szinte sehol sem álltak olyan jól oltásban, mint Magyarországon, ahol azonban a jól haladó oltások ellenére még messze a nyájimmunitás.