Vállalkozás hvg.hu 2019. április. 01. 15:07

Újabb focicsapatot vásárolhat Mészáros Lőrinc

Az Mfor.hu értesülései szerint a Honvéd FC-re fáj a foga a felcsúti milliárdosnak. A 24.hu azonban úgy tudja, másvalaki lehet az új tulaj.

A Budapest Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway többször is fogalmazott már úgy a róla szóló sajtóhírekben, hogy minden tulajdonában lévő cég, így a kispesti csapat is eladó, amennyiben valaki megfelelő ajánlatot tesz érte. Az Mfor.hu értesülései szerint az ajánlattétel már meg is történt, a vevő pedig nem más lehet, mint maga Mészáros Lőrinc.

"Én nem árulok semmit, de ha valami az én tulajdonomban van, és olyan ajánlat jön érte, amit elfogadok, akkor eladom. A Honvéd sem más. Tehát ha valaki jön, és ad annyi pénzt, amiért megéri, akkor eladom" - mondta pár napja az Indexnek adott interjújában Hemingway.

Az Mfor.hu szerint Hemingway már elfogadhatta a felcsúti milliárdos ajánlatát, sőt, szerintük a csapat értékesítése már a végső fázisban tart, a felek megállapodtak.

A lap megjegyzi, hogy Mészáros ajánlata több okból is elfogadható lehet a jelenlegi tulajdonosnak: az anyagi háttér biztosított, Orbán Viktor közelsége, valamint a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány működése pedig garancia lehet arra, hogy Mészáros személyében a labdarúgást támogató tulajdonost kaphat a Honvéd – írták.

Az értékesítés ideje a lap szerint nem is véletlen a műve: ez volt az "ára" annak, hogy a csapat is megkapja az új stadionját. Mészáros Lőrincnek egyébként van már focicsapata, az eszéki NK Osijek, amely nemrég egy igazolás kapcsán került a hírekbe: hozzájuk került a kazah Asztana magyarja, Kleinheisler László.

Az Mfor kereste a klubot, a tulajdonos azonban nem erősítette meg értesüléseiket, igaz, nem is cáfolta azokat:

Ha én eladom a klubot, akkor aznap, amikor megtörténik, bejelentjük egy közleményben, amelyben azt is elmondjuk, hogy kinek adtam el a klubot, ezt megígérhetem. Ráadásul ha egy kft esetén eladás történik, akkor azt a cégbíróságon rögtön meg lehet nézni, szóval nézzék meg nyugodtan. És azt se felejtsék el, hogy ma április elseje van.

– mondta Hemingway.

A klubbal és eladásával kapcsolatban a 24.hu is közölt cikket, ők azonban úgy értesültek, hogy egy fideszes politikus, Bozó Zoltán cége, a metALCOM Zrt. lehet a Honvéd vevője.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.