Március 1-én és 2-án átfogó tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést tart a Földművelésügyi Minisztérium (FM). Fókuszban a sonka, a tojás és a csokinyúl.
Az egész országra kiterjesztett ellenőrzéseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) koordinálásával a területi élelmiszerlánc-felügyeleti szervek és a Nébih szakemberei végzik – írta az Agrárszektor.
A húsvét közeledte miatt idén is elsősorban a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítmények, sonkák kerülnek fókuszba, de kiemelten figyelnek az étkezési tojásra is, és most először a tojásfestékeket is vizsgálat alá vonja a hatóság.
Emellett ellenőrzik az édesipari termékeket, szeszes italokat, szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, valamint a bárányok és nyulak szállítását is.