Víz alatt érlelt borokat kínál egy horvátországi borászat, ahol búvárkodás közben meg is lehet nézni a víz alatti borászkodást.
A dél-horvátországi Peljesac-félszigeten megnyílt Horvátország első víz alatti pincészete, amely a tenger mélyén 700 napig érlelt borokat kínál a vendégeknek. Az Edivo borászat ezer négyzetméteren terül el a szárazföldön és a tenger alatt, tulajdonosainak pedig az egész szigeten vannak szőlőültetvényei.
A pincészet megnyitása előtt már világszerte ismertek voltak az amforákban érlelt, szabadalmi oltalom alatt álló horvát tengeri borok – írja a turizmus.com. Ivo és Anto Segovic, valamint Edi Bajurin tulajdonosok viszont azt szerették volna, ha az érdeklődök teljes egészében láthatják ezen borok elkészítésének és tárolásnak folyamatát.
Búvárok vezetésével a vendégek alá is merülhetnek és megnézhetik a "víz alatti pincét". A Mali Soton-i öböl mélyén egy rég elsüllyedt hajóroncs található, a borokat ebben érlelik és tárolják.