Vállalkozás hvg.hu 2016. május. 03. 16:33

Versenytársat kaphat a McDonald's és a Burger King

Magyarországon keres franchise partnert a mexikói El Fogoncito étterem hálózat.

Az olimpiai játékok idején, 1968- ban nyitotta meg első éttermét Mexikóvárosban, családi vállalkozásként az El Fogoncito étteremlánc. A gyors sikereknek köszönhetően ezt az egységet továbbiak követték, 1970-ben, 1974-ben, 1979-ben, majd 1991-ben úgy döntöttek, hogy kiszélesítik a lehetőségeiket és franchise partnerekkel terjeszkedtek tovább. Napjainkra már Mexikó legnagyobb étteremhálózatainak egyike.

Mexikón kivül jelen vannak Hondurasban, Costa Rica-ban és Nicaraguában és hamarosan megnyílik az első egység az Egyesült Államokban is.

AFP / Ma Guoqiang

A hálózat most belépne a magyar piacra is, franchise partnereket keres. A helyszín kiválasztás mellett gondoskodnak a szakácsok és a személyzet betanításáról is – írja a Franchiseportal.hu. A csatlakozó vállalkozók franchise kézikönyveken túl folyamatos támogatásban részesülnek. Az El Fogoncito hálózat gondoskodik arról, hogy az átvevők részére teljeskörű marketing támogatást kapjanak.

El Fogoncito három üzlettípust futtat: a food court 40-70, az önálló étterem 70, vagy annál több, az önálló étterem és bár pedig 120 négyzetméter, vagy annál nagyobb területű. Az étterem nyitási költségek így 80, 150, illetve 215 ezer aóeurót tesznek ki hozzávetőleg. A megadott költségek magukban foglalják a csatlakozási díjat, és az üzlet kialakításának és elindításának költségeit.

A franchise átvevőnek 25 ezer euró díjat kell fizetnie, valamint 5 százalékos royaltyt, 2 százalékos marketing díjat és 1 százalékos központi marketing díjat kell még fizetnie.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.