Naponta 200-300 adagot oszt szét, nagyon egyszerű módszerrel.
Minu Pauline indiai étteremtulajdonos ugyanazt tapasztalta esténként, amit világszerte mindenhol látnak a vendéglősök: a szemétben az éhes emberek, hajléktalanok kutatnak maradék után. „Olyan sok embert láttam a kukában turkálni, hogy sokkolt a dolog” – mondta Pauline az Upworthy magazinnak.
A vendéglős nemrég nyitotta meg a második éttermét, ezúttal azonban egy fontos újítást tett: kihelyezett egy hűtőt a bejárat elé, és ezentúl nem dobja ki az ehető hulladékot, hanem ráírja a dátumot, beteszi a hűtőbe, és otthagyja. Rajta kívül bárki behelyezhet dátummal jelzett ételt, és bárki ki is veheti onnan, természetesen ingyen.
Közzétette: Minu Pauline – 2016. március 25.
A hűtőbe naponta 200-300 adag ételt raknak be, amelyek rendre el is fogynak.