Vállalkozás hvg.hu 2016. március. 30. 12:29

Egy vendéglős, aki tényleg odaadja az ételmaradékot az éhezőknek

Naponta 200-300 adagot oszt szét, nagyon egyszerű módszerrel.

Minu Pauline indiai étteremtulajdonos ugyanazt tapasztalta esténként, amit világszerte mindenhol látnak a vendéglősök: a szemétben az éhes emberek, hajléktalanok kutatnak maradék után. „Olyan sok embert láttam a kukában turkálni, hogy sokkolt a dolog” – mondta Pauline az Upworthy magazinnak.

A vendéglős nemrég nyitotta meg a második éttermét, ezúttal azonban egy fontos újítást tett: kihelyezett egy hűtőt a bejárat elé, és ezentúl nem dobja ki az ehető hulladékot, hanem ráírja a dátumot, beteszi a hűtőbe, és otthagyja. Rajta kívül bárki behelyezhet dátummal jelzett ételt, és bárki ki is veheti onnan, természetesen ingyen.

Közzétette: Minu Pauline – 2016. március 25.

A hűtőbe naponta 200-300 adag ételt raknak be, amelyek rendre el is fogynak.

Kult HVG 2024. november. 26. 20:00

"Amit mi csinálunk, az hosszútávfutás" – színfalak mögött az Ivan & The Parazollal

Néhány napon belül több helyen és több helyzetben is találkoztunk a jövőre hatodik nagylemezét megjelentető Ivan & The Parazollal, hogy megtudjuk, mitől különleges a zenekar új nagylemeze, hogyan áll most a 14 éves zenekar, mi történt velük az elmúlt években, és miért gondolják azt, hogy eljött az együttes aranykora. A HVG kisfilmje.