2014. szeptember. 26. 06:41 hvg.hu Utolsó frissítés: 2014. szeptember. 26. 09:00 Vállalkozás

Bajor Imre Kicsihuszárja helyén új étterem nyílik

Hamarosan új étterem nyílik Bajor Imre egykori étterme, a Kicsihuszár helyén – közölte a Blikk.

Másfél évvel a megnyitása után becsődölt a nyáron elhunyt Bajor Imre étterme, amelyet most Giczi Andor konyhafőnök vett kézbe – írta a Blikk. Az átadás a lap szerint azért csúszik még mindig, mert újabb és újabb problémák adódtak a felújítás során.

Az átalakítás február óta zajlik a Dob utcai étteremben, amelynek új tulajdonosa az alapokról volt kénytelen kezdeni az építkezést, ugyanis olyan rossz állapotban volt a Kicsihuszár. A szomszédok elárulták, évekig használatlanul állt a pincehelyiség, Bajor Imre szerintük négy évig közös költséget sem fizetett, ezért Giczinek meggyűlt a baja például a penésszel, mivel többször is beázott a helyiség, emiatt egy időben áram sem volt.

Giczi Andor a lap szerint azt mondta, tudja, hogy ez az étterem volt Bajor Imre álma, ezért nem volt kérdés, hogy olyan éttermet nyitnak ott, ahova a színész is meleg szívvel térne be. A tél végén vette át a helyet, akkor kezdték el az átalakítást. 

A tulajdonos, aki konyhafőnökként is tevékenykedik majd az étteremben hozzátette, nagyon sok munkájuk van a felújításban, mert rengeteg nem várt kellemetlenség lassította a munkálatokat.

Bajor Imre 2008-ban nyitotta meg a Kicsihuszárt, ám az étterem gyorsan tönkrement. Eleinte 119 millió forintért próbált tőle megválni, a csőd miatt pedig felszámolás alá került a cége, így a Dob utcai üzlethelyiséget nyílt pályázaton lehetett megvásárolni. A felszámoló cég ötödik nekifutásra talált vásárlót, azt nem tudni, hogy pontosan mennyiért kelt el az üzlet.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.